Möbelolja

Huonekaluöljy

Kovettuva öljy jalopuisten puusepäntuotteiden kyllästämiseen. Ei sisällä liuottimia.
Käytä kiillotukseen PELLAVAÖLJY VERNISSAA ja muiden puulajien kyllästämiseen POHJUSTUSÖLJYÄ.
HUONEKALUÖLJYLLÄ ja PELLAVAÖLJY VERNISSALLA luot kauniita ja kestäviä puupintoja, matasta korkeakiiltoiseen.

Saatavana 0,25, 1 ja 5 litran peltikanistereissa, 200 litran tynnyreissä, 1000 litran IBC -konteissa. Mistä ostaa.

HUONEKALUÖLJY on pellavaöljy, josta kuivumattomat ainesosat on poistettu ainutlaatuisella jalostusmenetelmällämme. Se tunkeutuu alustaan ja kuivuu nopeasti reagoimalla ilman hapen kanssa linoksiiniksi, luonnolliseksi polymeeriksi, jolla on erinomainen tarttuvuus. Se on biologisesti hajoamaton, vettä hylkivä ja se kestää rasvoja, öljytuotteita, suoloja ja kotitaloushappoja, esim. sitruunaa, viiniä ja etikkaa.
Lue lisää sivulla TEKNOLOGIA.

20 °C lämpötilassa ja hyvässä ilmanvaihdossa HUONEKALUÖLJY kuivuu 24 tunnin sisällä.

Kyllästä ensin puu lämpimällä HUONEKALUÖLJYLLÄ. Se imeytyy 1,5-3 mm puuhun ja antaa pinnan kiillolle syvyyttä, jota ei saada aikaan vahoilla tai synteettisillä öljyillä, jotka jäävät pinnalle. HUONEKALUÖLJY on liuotinvapaa, joten se ei aiheuta puukuitujen kohoamista pinnalle - eli ylimääräistä hiontaa ei tarvita.

Seuraavana päivänä, luo haluamasi pinta - silkkimatasta korkeakiiltoiseen -  öljykiillottamalla PELLAVAÖLJY VERNISSALLA.

Pintavauriot korjaa helposti hiomalla pois vaurioitunut puu ja sen jälkeen öljykiillottamalla vaurioitunut alue.

Lataa työohje PDF -muodossa tästä tai lue se alta.
Tekniset tiedot ja käyttöturvallisuustiedote löytyvät päävalikon otsikon Tietolehdet alta.

Video: Skogshult Snickeri puusepän leikkuulautoja tammesta.
Video: Mikkel Selder näyttää miten tammilevy kyllästetään ja kiillotetaan. Puhe ruotsia.
Video: Skogshult Snickeri puuseppä levittää 130 asteista Selder öljyä.
Video: Öljykiillotettu pinta on vettä hylkivä.

SELDER & COMPANY AB HUONEKALUÖLJY
TYÖOHJE

Työ poikkeaa oleellisesti työstä muiden puuöljyjen kanssa.
LUE TYÖOHJE HUOLELLISESTI SAADAKSESI HYVÄN TULOKSEN.

Koskee jalopuun käsittelyä. Käytä POHJUSTUSÖLJYÄ muiden puulajien käsittelyyn.

Puhdista pinta, käsittely tekee tahroista pysyviä.

Hio tarvittaessa pinta vähintään # 180 hiomaverkolla. Karkeampi verkko tekee jälkiä, joita öljy ei pysty täyttämään, koska se toimii puun sisällä. Liukastumissuojaksi hio # 80 - # 100 verkolla.

 Lämmitä HUONEKALUÖLJYÄ 130 asteen lämpötilaan, mieluiten rasvakeittimessä.
Sen lämpöinen HUONEKALUÖLJY on yhtä juoksevaa kuin vesi. Kun levität kuumaa öljyä, kosteutta haihtuu puusta, rengashuokosia avautuu ulospäin soluissa olevan höyrynpaineen vaikutuksesta ja lämmin, vetelä HUONEKALUÖLJY tunkeutuu puuhun. Näet pieniä höyrykuplia levittäessäsi kuumaa HUONEKALUÖLJYÄ.

Työskentely 130 asteisella HUONEKALUÖLJYLLÄ on turvallista - öljyllä on alhainen lämmönjohtavuus eikä siinä lämpötilassa aiheuta palovammoja läikkyessään. HUONEKALUÖLJYN kiehumispiste on 300 astetta. Jos se kuumennetaan 180 asteeseen, pinnalta alkaa nousta valkoista, terävän hajuista höyryä. 130 asteen lämpötilassa siitä lähtee vain pellavaöljyn tuoksu.

 Levitä runsaasti kuivalle puulle luonnonharjas siveltimellä - synteettinen harjas ei kestä korkeita lämpötiloja. Siirrä öljyä kyllästetyistä paikoista paikkoihin, jotka vielä imevät öljyä. Levitä ja siirrä, kunnes koko pinta on kyllästynyt.

Öljy tunkeutuu 1–1,5 mm tuoreeseen puuhun. Voit lisätä tunkeutumista 2 - 3 mm:iin lämmittämällä pintaa kuumailmapuhaltimella tai infrapunalämmittimellä työn aikana.

Silkinmatta pinta: Hio pinnalle jäänyt öljy pintaan hiomaverkolla, ensin # 120 ja sitten # 320. Öljyn kyllästämä hiontapöly täyttää pinnan pienet epätasaisuudet ja tekee siitä tiiviin ja sileän.

 Pyyhi pois: 20 - 30 minuutin kuluttua, pyyhi huolellisesti pois pinnalle jäänyt öljy – se muodostaa muuten nihkeän nahan.

 Pese siveltimet, työkalut ja astiat vahvalla suovalla ennen kuin öljy kuivuu.

 Anna aikaa hapettua: 20 asteen lämpötilassa ja hyvässä ilmanvaihdossa öljy kuivuu vuorokaudessa. Se kuivuu hapettumalla ja kuivumisaika riippuu 1. hapensaannista ja 2. lämpötilasta. Tuulessa ja aurinkolämmössä pinta voi olla kosketuskuiva muutamissa tunneissa, kylmässä ja huonossa ilmanvaihdossa se voi kestää viikon tai kauemmin.

 Öljykiillota haluttuun kiiltoasteeseen Selder PELLAVAÖLJY VERNISSALLA. Katso sen työohjetta.

TYÖSUOJELU

Hengityssuojainta ei tarvita. Huolehdi hyvästä tuuletuksesta, varsinkin öljyn ollessa lämmin. Öljyllä on alhainen lämmönjohtavuus, eikä se 130 asteen lämpötilassa aiheuta palovammoja läikkyessä.

KUNNOSSAPITO

 Öljyn kuivumisen jälkeen pinnat voi pestä vedellä ja happamilla tai neutraaleilla pesuaineilla.

HUOMAUTUS: ÄLÄ pese pintaa emäksisellä pesuaineella, kuten VAHVALLA PELLAVAÖLJYSUOVALLA. Öljy reagoi emästen kanssa, jolloin ulompi kerros liukenee. Jos näin tapahtuu, hiero pieni määrä PELLAVAÖLJY VERNISSAA pintaan kiillon palauttamiseksi.

Vauriot voi helposti korjata hiomalla pois vaurioitunut puu ja sen jälkeen öljykiillottamalla kohta. Kun työkappale altistuu voimakkaalle kulumiselle, syntyy vuosien mittaan kiiltäviä raitoja. Näistä kohdista tulee kuin uusia, jos kiillotat ne kiillotustyynyllä ja pienellä määrällä huoneenlämpöistä PELLAVAÖLJY VERNISSAA.

 TURVALLISUUS

HUONEKALUÖLJY koostuu hapettuvista rasvahapoista, jotka voivat syttyä itsestään. HUONEKALUÖLJYLLÄ kostutetut liinat, lastut ja muut huokoiset materiaalit on viipymättä upotettava veteen.
Ei sovellu ravinnoksi: Kovettuu ruoansulatuskanavassa ja aiheuttaa ripulia.
Metalliesineet polttavat nostaessa kuumasta öljystä.