Golvolja

Lattiaöljy

Kovettuva öljy parketin ja puulattioiden käsittelyyn ja kiillotukseen. Ei sisällä liuottimia

Saatavana 0,25, 1 ja 5 litran peltikanistereissa, 200 litran tynnyreissä, 1000 litran IBC -konteissa. Mistä ostaa.

LATTIAÖLJY on pellavaöljy, josta kuivumattomat ainesosat on poistettu ainutlaatuisella jalostusmenetelmällämme. Se tunkeutuu alustaan ja kuivuu nopeasti reagoimalla ilman hapen kanssa linoksiiniksi, luonnolliseksi polymeeriksi, jolla on erinomainen tarttuvuus. Se on biologisesti hajoamaton, vettä hylkivä ja se kestää rasvoja, öljytuotteita, suoloja ja kotitaloushappoja, esim. sitruunaa, viiniä ja etikkaa.
Lue lisää sivulla TEKNOLOGIA.

20 °C lämpötilassa ja hyvässä ilmanvaihdossa LATTIAÖLJY kuivuu 24 tunnin sisällä.

LATTIAÖLJY imeytyy 1,5 - 3 mm puulattiaan ja antaa syvän kiillon, jota ei saada aikaan vahoilla tai synteettisillä öljyillä, jotka eivät tunkeudu pintaa syvemmäll Siksi käsittely on pysyvää, kunnes kyllästetty puukerros on kulunut, mikä yleensä kestää vuosikymmeniä.

Pintavauriot korjaa helposti hiomalla pois vaurioitunut puu ja sen jälkeen kiillottamalla alue LATTIAÖLJYLLÄ.
Vuosien käytön jälkeen lattiaan voi muodostua kiiltäviä raitoja. Ne voidaan helposti elvyttää kiillottamalla liinalla tai kiillotustyynyllä ja pienellä määrällä LATTIAÖLJYÄ.

Lataa työohje PDF -muodossa tästä tai lue se alta.
Tekniset tiedot ja käyttöturvallisuustiedote löytyvät päävalikon otsikon Tietolehdet alta.

SELDER & COMPANY AB LATTIAÖLJY
TYÖOHJE

Työ poikkeaa oleellisesti työstä muiden puuöljyjen kanssa.
LUE TYÖOHJE HUOLELLISESTI SAADAKSESI HYVÄN TULOKSEN.

HUOMAUTUS: Koivu ja pyökki muuttuvat laikkuisiksi käsitellessä niitä LATTIAÖLJYLLÄ. Tämä johtuu siitä, että puu imee paljon öljyä ja öljyllä käsitellyn puun väri muuttuu. Tämä koskee etenkin liimatuista sauvoista tehtyjä levyjä, joiden pinnassa näkyy eri leikkauspintoja.

Puhdista pinta, käsittely tekee tahroista pysyviä.

Hio lattia vähintään # 180 hiomaverkolla. Karkeampi verkko tekee jälkiä, joita öljy ei pysty täyttämään, koska se toimii puun sisällä. Liukastumissuojaksi hio # 80 - # 100 verkolla.

 Lämmitä LATTIAÖLJYÄ 130 asteen lämpötilaan, mieluiten rasvakeittimessä.
Sen lämpöinen LATTIAÖLJY on yhtä juoksevaa kuin vesi. Kun levität kuumaa öljyä, kosteutta haihtuu puusta, rengashuokosia avautuu ulospäin soluissa olevan höyrynpaineen vaikutuksesta ja lämmin, vetelä LATTIAÖLJY tunkeutuu puuhun. Näet pieniä höyrykuplia levittäessäsi kuumaa LATTIAÖLJYÄ.

Työskentely 130 asteisella LATTIAÖLJYLLÄ on turvallista - öljyllä on alhainen lämmönjohtavuus eikä siinä lämpötilassa aiheuta palovammoja läikkyessään. LATTIAÖLJYN kiehumispiste on 300 astetta. Jos se kuumennetaan 180 asteeseen, pinnalta alkaa nousta valkoista, terävän hajuista höyryä. 130 asteen lämpötilassa siitä lähtee vain pellavaöljyn tuoksu.

 Sivele runsaasti luonnonharjas siveltimellä – synteettinen harjas ei kestä korkeaa lämpötilaa. Levitä kyllästetyistä paikoista paikkoihin, jotka vielä imevät öljyä. Sivele ja levitä, kunnes koko pinta on kyllästetty ja pinnalle jää öljykalvo.

Hio sisään: Noin 20 minuutin kuluttua, hio pinnalle jäänyt öljy hiontaverkolla # 240 - # 320. Öljyllä kyllästetty hiomapöly täyttää puun pienet epätasaisuudet ja tekee siitä tasaisen ja sileän.
Liukastumisen esto: Hio #80 - 100 verkolla.

Pyyhi pois: 20 - 30 minuutin kuluttua, pyyhi huolellisesti pois pinnalle jäänyt öljy – se muodostaa muuten nihkeän nahan.

Pese siveltimet, työkalut ja astiat vahvalla suovalla ennen kuin öljy kuivuu.

 Anna aikaa hapettua: 20 asteen lämpötilassa ja hyvässä ilmanvaihdossa öljy kuivuu vuorokaudessa. Se kuivuu hapettumalla ja kuivumisaika riippuu 1. hapensaannista ja 2. lämpötilasta. Tuulessa ja aurinkolämmössä pinta voi olla kosketuskuiva muutamissa tunneissa, kylmässä ja huonossa ilmanvaihdossa se voi kestää viikon tai kauemmin.

Kiillota: Aloita LATTIAÖLJYLLÄ kostutetulla laikalla # 500, mieluiten lattianhoitokoneella. Pidä laikka kosteana. Liian kuiva laikka vain hioo, liian märkä laikka "öljyliirtää" eikä kiillota. Jatka kunnes koko pinnalla on tasainen kiilto.

Pyyhi kuivaksi: Poista kaikki öljy- ja hiontapölyjäämät pyyhkimällä pinta huolellisesti kuivalla puuvillaliinalla.

Toista työ laikalla #1000 - 2000, joka antaa puolikiiltävän pinnan. Jos haluat korkean kiillon, toista työ laikalla #3000 - 5000.

Anna aikaa hapettua: Öljy kovettuu hapettumalla ja aika riippuu 1. hapensaannista ja 2. lämpötilasta. Tuulessa, lämmössä ja auringonpaisteessa pinta voi tulla kosketuskuivaksi muutamissa tunneissa, viileässä ja heikosti tuuletetussa tilassa se voi kestää viikon.

 HUOMAUTUS: Suosittelemme työkappaleiden kiillotusta PELLAVAÖLJY VERNISSALLA. Vältä kuitenkin lattian kiillotusta sillä. Jos lattia on huoneenlämpöinen tai lämpimämpi, se kuivuu ennen työn lopettamista.

Työsuojelu: Hengityssuojainta ei tarvita. Huolehdi hyvästä tuuletuksesta, varsinkin öljyn ollessa lämmin. Öljyllä on alhainen lämmönjohtavuus, eikä se 130 asteen lämpötilassa aiheuta palovammoja läikkyessä. 

KUNNOSSAPITO

 Öljyn kuivumisen jälkeen pinnat voi pestä vedellä ja happamilla tai neutraaleilla pesuaineilla.
HUOMAUTUS: ÄLÄ pese pintaa emäksisellä pesuaineella, kuten VAHVALLA PELLAVAÖLJYSUOVALLA. Öljy reagoi emästen kanssa, jolloin ulompi kerros liukenee. Jos näin tapahtuu, hiero pieni määrä LATTIAÖLJYÄ tai PELLAVAÖLJY VERNISSAA pintaan kiillon palauttamiseksi.

Vauriot voi helposti korjata hiomalla pois vaurioitunut puu ja sen jälkeen öljykiillottamalla kohta.

Kun lattia altistuu voimakkaalle kulumiselle, syntyy vuosien mittaan kiiltäviä raitoja. Näistä kohdista tulee kuin uusia, jos kiillotat ne kiillotustyynyllä ja pienellä määrällä huoneenlämpöistä LATTIAÖLJYÄ.

MENEKKI

Noin 1-2 dl/m2. Tärkein vaihtelun lähde on halkeamien määrä ja niiden ominaisuudet

TYÖSUOJELU

Hengityssuojainta ei tarvita. Huolehdi hyvästä tuuletuksesta, varsinkin öljyn ollessa lämmin. Öljyllä on alhainen lämmönjohtavuus, eikä se 130 asteen lämpötilassa aiheuta palovammoja läikkyessä.

TURVALLISUUS

LATTIAÖLJY koostuu hapettuvista rasvahapoista, jotka voivat syttyä itsestään. LATTIAÖLJYLLÄ kostutetut liinat, lastut ja muut huokoiset materiaalit on viipymättä upotettava veteen.
Ei sovellu ravinnoksi: Kovettuu ruoansulatuskanavassa ja aiheuttaa ripulia.
Metalliesineet polttavat nostettaessa kuumasta öljystä.