Rostskyddsolja

Ruosteenestoöljy

Kovettuva öljy, joka tunkeutuu puhtaan tai hapettuneen metallin pintarakenteeseen ja estää hapettumisen. Ei sisällä liuottimia.

Saatavana 0,25, 1 ja 5 litran peltikanistereissa, 200 litran tynnyreissä, 1000 litran IBC -konteissa. Mistä ostaa.

RUOSTEENESTOÖLJY on pellavaöljy, josta kuivumattomat ainesosat on poistettu ainutlaatuisella jalostusmenetelmällämme. Se tunkeutuu alustaan ja kuivuu nopeasti reagoimalla ilman hapen kanssa linoksiiniksi, luonnolliseksi polymeeriksi, jolla on erinomainen tarttuvuus. Se on biologisesti hajoamaton, vettä hylkivä ja se kestää rasvoja, öljytuotteita, suoloja ja kotitaloushappoja, esim. sitruunaa, viiniä ja etikkaa.
Lue lisää sivulla TEKNOLOGIA.

20 °C lämpötilassa ja hyvässä ilmanvaihdossa RUOSTEENESTOÖLJY kuivuu 24 tunnin sisällä.

RUOSTEENESTOÖLJY ANTAA PAREMMAN SUOJAN KUIN TAVALLINEN PELLANASIEMENÖLJY

Pellavansiemenöljy sisältää aineita, jotka reagoivat veden kanssa: siemenkuoren vahat, jotka muodostavat geelin veden kanssa, ja kuivumattomia rasvahappoja, jotka härskiintyvät ja emulgoituvat veteen. Vesi joutuu yleensä kosketukseen metallin kanssa öljykalvojen alla aiheuttaen lisää korroosiota. Perinteisesti tätä ongelmaa on yritetty ratkaista pellavaöljypoltolla: työkappale lämmitetään punakuumaksi takomossa tai hitsauspolttimella ja kastetaan sen jälkeen pellavaöljyyn, jolloin tapahtuu pieni räjähdys ja työkappale muuttuu mustaksi.

Olemme ratkaisseet tämän ongelman poistamalla pellavaöljystä kaikki aineet paitsi hapettavat rasvahapot, jotka keitämme. Tuloksena on öljy, josta mikään elävä organismi ei voi saada ravintoa, joka ei reagoi veden kanssa, vaan se kuivuu kokonaan.

Öljymme tunkeutuu myös metallipinnan mikrorakenteeseen. Huomasimme tämän, kun osoittautui mahdottomaksi raaputtaa öljymme kuivuneita jäämiä kiillotetusta ruostumattomasta teräskontista. Vain pitkä liotus vahvassa suovassa liuottaa kuivunutta öljyä.

Kuivunut RUOSTEENESTOÖLJY on erinomainen maalausalusta kunhan öljyjäämät on poistettu pinnalta ennen öljyn kuivumista. Puhtaat, ruostumattomat metallipinnat suojataan tehokkaasti maalaamalla ne Selder & Co:n pellavaöljymaaleilla. Ne koostuvat 45 % sideaineesta, jolla on sama koostumus ja ominaisuudet kuin RUOSTEENESTOÖLJYLLÄ. Selder & Co:n pellavaöljymaalit kiinnittyvät pysyvästi öljykäsiteltyyn pintaan eivätkä koskaan irtoa. Niitä on helppo huoltaa 10 - 30 vuoden välein, aika riippuu UV-säteilyn määrästä, joka katkoo sideaineen molekyyliketjuja.

Lataa työohje PDF -muodossa tästä tai lue se alta.
Tekniset tiedot ja käyttöturvallisuustiedote löytyvät päävalikon otsikon Tietolehdet alta.


SELDER & COMPANY AB RUOSTEENESTOÖLJY TYÖOHJE

Työ poikkeaa oleellisesti työstä muiden ruosteenestoöljyjen kanssa.
LUE HUOLELLISESTI SAADAKSESI HYVÄN TULOKSEN.

SISÄLLYSLUETTELO

MAALATTAVAT PUHTAAT, HAPETTUMATTOMAT METALLIPINNAT (Avaa luku klikkaamalla)

HAPETTUNEET (RUOSTEISET) METALLIPINNAT, KÄSITTELY HUONEENLÄMPÖISELLÄ ÖLJYLLÄ (Avaa luku klikkaamalla)

pellavaöljyRAUDAN JA TERÄKSEN PELLAVAÖLJYPOLTTO (Avaa luku klikkaamalla)

KUNNOSSAPITO (Avaa luku klikkaamalla)

MENEKKI, MAALAUS (Avaa luku klikkaamalla)

TYÖSUOJELU (Avaa luku klikkaamalla)

TURVALLISUUS (Avaa luku klikkaamalla)